Køb & salg

Hvis du drømmer om din egen kolonihave, kan vi hjælpe med lidt opmuntring til, hvordan du kan gribe det an. Læs om kolonihaver her.

Haveforeninger uden venteliste, som Lillegården.

Lillegården har en venteliste men den bliver meget sjældent brugt, vi har derfor valgt at lukke for opskrivning da der sandsynligvis vil kunne gå omkring 200 år før den er tom.

Du kan altid gå en tur rundt i foreningen og spørge dem du møder om der er nogle huse til salg, det er ikke altid de ved det men det sker da og så kan du også få et indtryk af foreningen.

Der findes haveforeninger, hvor haverne bliver solgt uden ventelister.
Du kan finde en del af haverne på dba.dk eller følge haveforeningerne på Facebook (hvis de har en gruppe eller profil dér). 

Disse haver er typisk dyrere end dem med ventelister, men til gengæld skal du ikke vente på, at det bliver din tur i køen.

Har jeg nogen chance for at få have i en forening med venteliste

Du har sikkert hørt, at det er umuligt at få have i en forening med ventelister. Det kan være svært, ja.  Men ikke umuligt.

Alle foreninger oplever en naturlig udskiftning. Det kan være, at medlemmerne ikke længere magter havearbejdet. Det kan også være, at de vælger at investere i hus med have. Derudover er der også mange foreninger, hvor dem på ventelisterne takker nej til en have, når de bliver tilbudt. Derfor kan du sagtens stå som nummer 25 og få tilbudt have. Det er en god idé at undersøge de haveforeninger, du er interesseret i. Snak eventuelt med medlemmerne og find ud af, om der med jævne mellemrum er ledige haver eller om ventetiden er for lang.  

Hvis du er interesseret i at stå på venteliste i nogle bestemte haveforeninger, skal du undersøge følgende:

  • Kan du få have i foreningen, uden at bo i kommunen (bopælskrav)?
  • Hvornår er kontoret åbent for opnotering. Dette står som regel ved kontoret i haveforeningen eller på deres hjemmeside.
    Det kan også være, at haveforeningerne har en gruppe eller profil på Facebook, hvor du kan få svar på dette spørgsmål. 

Haveforeninger medlem af forbundet

Hvis du ønsker have i en haveforening, der er medlem af Kolonihaveforbundet, er der nogle ting, der er gode at vide. 

1) Haverne er billigere.
2) Vi har regler og stiller vejledninger til rådighed, der sikrer, at du er havelejer/-ejer under ordnede forhold.
3) De lejede haver er arealer, som samfundet stiller til rådighed for en meget lav leje.
Vores argumenter for at få gode arealer til lav leje forsvinder, hvis folk begynder at tjene store summer på køb og salg af kolonihaver. Vores vurderingsregler har derfor øvre grænse for, hvad et hus må koste.
Så hvis du skal reparere og forbedre dit hus, er det en god idé at skele til vurderingsreglerne, så du ikke bruger flere penge, end du kan få igen ved et salg.

Du kan finde vores vurderingsregler her og en oversigt over vores haveforeninger her.

Andre nyttige sider

Der er mange sider på nettet, der kan hjælpe dig med at finde din drømmehave. Du kan med fordel starte her: